Actieve OSHO Meditaties

Cd Osho Nadabrahma Meditation

OSHO Nadabrahma meditation
music by Deuter

Nadabrahma is een oude Tibetaanse techniek die oorspronkelijk in de vroege ochtenduren beoefend werd. Ze kan echter op elk uur van de dag gedaan worden, alleen of met anderen, maar doe ze met een lege maag en doe na afloop tenminste 15 minuten niets. Ze duurt een uur en bestaat uit drie fasen.

CD met instructies op mpeg videoclip / € 18.50  

OSHO Nadabrahma Meditation

TRACK LIST  
Track 1: First Stage time 30:00 min. Listen
Track 2: Second Stage time 15:00 min. Listen
Track 3: Third Stage time 15:00 min. (silence and gong) Listen


Eerste fase: 30 minuten

Zit in een ontspannen houding met gesloten ogen en je lippen licht opeen. Begin te zoemen, net zo luid dat anderen je kunnen horen en laat een vibratie door je hele lichaam gaan. Je kunt je een voorstelling maken van een holle buis of een leeg vat, alleen gevuld met de trillingen van het zoemen. Er komt een moment waarop het zoemen uit zichzelf doorgaat en jij alleen nog luistert. Je hoeft niet op een speciale manier te ademen en als je wilt kun je van toonhoogte wisselen of je lichaam zachtjes en langzaam laten bewegen.
 


Tweede fase: 15 minuten

De tweede fase bestaat uit twee gedeelten van elk zeven-en-een-halve minuut. Tijdens het eerste gedeelte breng je je handen naar voren met de palmen naar boven gericht en beweeg je ze in een naar buiten draaiende cirkelvormige beweging. De handen beginnen bij de navel en gaan dan langzaam naar voren en dan uiteen om twee grote tegenovergestelde cirkels te maken, de linkerhand naar links, de rechterhand naar rechts. De beweging moet zo langzaam zijn dat het soms lijkt of er helemaal geen beweging is. Voel dat je energie naar buiten gaat, naar het universum.
Draai na zeven-en-een-halve minuut je handen om, de handpalmen nu omlaag en begin ze dan in tegengestelde richting te bewegen. De handen komen nu naar de navel toe en bewegen zich uit elkaar naar de zijkanten van je lichaam. Voel dat je de energie naar binnen haalt. Net als in de eerste fase mag de rest van het lichaam desnoods zacht en langzaam bewegen.


Derde fase: 15 minuten

Blijf  volkomen rustig en stil zitten of liggen.

Wilt u direct bij ons bestellen?

Stuur dan een mail naar info@osho.nl met vlg volledige gegevens:
- titel,
- gewenst aantal exemplaren,
- naam,
- straat,
- postcode en plaats,
- tel. nummer,
- eventuele cadeauverpakking,

en u krijgt per ommegaande een bevestiging van ons incl. opgave van de bijdrage in de porto- / pakketkosten die wij vragen.
Met onze dank voor uw bestelling bij ons en vriendelijke groet, het team van Osho Publikaties

Nadabrahma voor paren

Voor paren bestaat er een prachtige variatie op deze techniek: De partners zitten met hun gezicht naar elkaar toe. Ze zitten onder een laken en houden elkaars gekruiste handen vast. Het beste is om geen kleren te dragen. Verlicht de kamer met vier kleine kaarsen en brand een speciale wierook die je alleen gebruikt voor deze meditatie.

Doe je ogen dicht en ga samen 30 minuten zoemen. Na korte tijd zul je voelen dat jullie energieën elkaar ontmoeten, ineenvloeien en één worden.

uit OSHO: De laatste illusie, Zoemen
voor meer informatie over deze en vele andere Osho meditaties, kijk in: Meditatie - de eerste en laatste vrijheid
Het kleine abc van meditatie
Klik hier
agenda om te kijken waar je aan actieve Osho meditaties kunt deelnemen.

 OSHO PUBLIKATIES
 
Churchillstraat 11, 7091 XL Dinxperlo
 tel. +31-(0)315 – 654 737
 e-mail:info@osho.nl
 
© Copyright teksten, foto’s en illustraties van Osho: Osho International Foundation
 © Copyright Nederlandse teksten van Osho: Osho Publikaties
 Voor informatie over kopiëren/publiceren van teksten van Osho, zie:  www.osho.com/copyrights